Petrosani Bike Challenge | Regulament
15745
page,page-id-15745,page-template-default,has-dashicons,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Regulament

ORGANIZATORII

Concurs organizat de AS BIKE & RUN PETROȘANI

 

DATA DESFAȘURĂRII

02.10.2016, startul la ora 10.

 

TRASEU

Există două trasee de concurs

  • “Cursa populară” în lungime de 22 km
  • “Traseul Momârlanilor” în lungime de 46 km

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Oricine poate participa la acest eveniment după completarea unei declarații pe proprie răspundere și după achitarea unei contribuții de participare de 50 lei online sau 60 lei la fața locului. În cazul forței majore, competiția nu se desfășoară și , contribuția de participare se va restitui integral. În cazul în care un sportiv nu se prezintă la start din oricare alt motiv (afară de forța majoră) contribuția de participare nu se restituie.

Sportivii profesioniști nu se pot înscrie la traseul Cursa Populară.

 

CATEGORII ȘI PREMII

La Cursa Populară există, la masculin, două categorii de vârstă; minus 35 de ani și plus 35 de ani. La feminin categoria este OPEN. Se vor premia primele trei locuri la toate categoriile de concurs.

La cursa Traseul Momârlanilor există o singură categorie de concurs: OPEN. Tinerii sub 18 ani pot și ei participa la acest traseu dar au nevoie de acordul scris al unui părinte.

Se vor premia în bani și produse primele trei locuri. Dacă traseul nu adună minim 5 concurenți se va premia în bani doar primul loc.

Fetele nu pot participa la  acest traseu, ele fiind invitate să participe la Cursa Populară.

 

SPRINTURILE INTERMEDIARE

Va avea loc un sprint intermediar la km 10, în dreptul Pensiunii Bujor de Munte, unde primii trei băieți și primele trei fete care trec prin acel punct vor fi bonusați la festivitatea de premiere.

Va avea loc un sprint al cățărătorilor, la punctul maxim de altitudine al traseului, în dreptul ApreSki Parâng. Primul băiat și prima fată care ajung acolo, vor fi bonusați la festivitatea de premiere.

Startul este comun la ambele trasee de concurs iar aceste sprinturi intermediare sunt eligibile pentru orice sportiv,  fie că participă la un traseu sau altul. Cu alte cuvinte, dacă un concurent de la Cursa Populară ajunge primul la linia sprintului intermediar, acesta CÂȘTIGĂ sprintul în dauna concurenților de la Traseul Momârlanilor.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

  • Telefon mobil cu bateria încărcată
  • Trusă de scule prin care sa se poată realiza repararea unei eventuale pene de cauciuc
  • Foiță de ploaie
  • Mănuși de ciclism
  • Cască de protecție

Aceste 5 elemente vor fi verificate la intrarea în zona de start  și fără unul din aceste 5 elemente nu se intră în cursă.

 

DESCALIFICAREA/ RETRAGEREA DIN CURSĂ

Neparcurgerea integrală a traseului, ratarea punctelor de control, scurtăturile de orice fel, aruncarea gunoaielor pe traseu, comportament lipsit de FAIR PLAY față de alți concurenți, atrag de la sine descalificarea.

Orice abandon trebuie anunțat imediat la numărul de telefon …

 

RESPONSABILITATE

Fiecare participant își asuma riscurile inerente ce decurg prin parcurgerea acestui traseu, semnând o declarație pe proprie răspundere, după ce organizatorii aduc la cunoștința participanților toate aceste riscuri.

 

SCHIMBĂRI/COMPLECTĂRI

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament, din motive obiective, până la data concursului.

Eventualele schimbări vor fi făcute publice atât pe pagina de facebook Petrosani Bike Challenge cât și la ședința tehnică de dinaintea concursului. Programul complect al competiției va fi afișat pe aceeași pagină de facebook amintită.